26 Eylül 2019 Perşembe

FPS Nedir? Oyunlarda Ne İfade Ediyor?

Kısa cevap

Oyunda, FPS, monitörünüzün ekrana saniyede kaç kare aktardığını gösterir. FPS ne kadar yüksek olursa, oyunda okadar pürüzsüz ve akıcı olucaktır. Buna karşılık, düşük FPS oyunu tekler gibi gösterir ve ilave olarak daha zor ve sıkıcı hale getirir.

Oyun oynamayı seviyorsanız PC ve konsolda veya her ikisinde, oyun ve donanım tartışmalarında sıkça kullanılan “FPS” kısaltmasını duymuş veya görmüşsünüzdür.

FPS’nin tam olarak ne oluğundan emin değil misiniz? Oyunda bunun ne anlama geldiğini bilmek istiyor musunuz?  Öyleyse bu makalede FPS ile ilgili tüm sorularınızı yanıtlayacağımız için okumaya devam edin!

FPS Nedir?


Oyundaki en temel soruyu ele alalım – FPS gerçekte nedir?

Kısaltması “Frame Per Second/Saniyelik Görüntü Sayısı” olan  FPS grafik kartınızın saniyede kaç kare oluşturabildiğini ve/veya monitörünüzün saniye başına kaç kare gösterebildiğini belirtir. İlki, grafik kartınızın işlem gücüne bağlıdır, ikincisi ise tamamen monitörün yenileme hızıyla bağlıdır.

Oyunlarda İdeal FPS Ne Olmalı?


FPS derecelendirmeleri genellikle aşağıdaki gibidir:
30 FPS - Konsol oyunlarının çoğunda ve bazı düşük kalite bilgisayarlarda görülen yayın kare hızı. Oyun oynamak için gereken asgari hız diyebiliriz, ancak çoğu insan  FPS’nin 20 FPS veya altına düşene kadar herhangi bir tekleme farketmez.
60 FPS - 

0 yorum:

Yorum Gönder